Sko køb hos VeloWear

Cykelsko, er helt sikkert en af de ting man med fordel kan købe hos sin lokale cykelsmed. Sko handler nemlig ikke bare om størrelse, men i høj grad også om pasform, komfort og andre ting, som ikke er så let at læse ud af et size chart.

Hos VeloWear har vi et rimeligt fornuftigt udvalg af sko, butikkens størrelse taget i betragtning. I valget af mærker har vi lagt vægt på, at de er forskellige i pasform, at de har nogle interessante sko, uden at det nødvendigvis stikker helt af prismæssigt, samt at de er nogenlunde tilgængelige at bestille. Det betyder dog også noget at mærket ikke har alt for mange forskellige modeller, således at det bliver ekstremt dyrt for vores lille butik, at have bare et nogenlunde udvalg.

Vores prioriterede mærker i 2021, bliver Vittoria, Lake og DMT, men vi har også lidt fra de andre mærker, enten fordi vi har fundet en model, som har et fornuftigt kvalitet/pris match, eller fordi vi finder nogle typer af sko de øvrige mærker ikke fører.

Nå vi har valgt Vittoria skyldes det at vi synes de har nogle rigtig interessante sko både i de allerbilligste modeller, men også både i mellemprislejet og topprislejet. Derudover holder vi meget af deres retro touch – de har fx. stadig snørrebåndssko, som vi jo ret godt kan li’ i butikken.

Når vi har vagt at have Lake, skyldes det ikke mindst deres fortræffelige pasform, som gør, at folk med brede fødder, også har et lækkert mærke at køre i. Derudover synes vi deres valg af materiale som læder og kænguroskind, er ret lækkert og bringer minderne tilbage til de fodboldstøvler jeg havde i min glade ungdom. De er ikke specielt billige, men heller ikke ekstremt dyre.

Endelig har vi valgt i 2021 at tage DMT ind. Vi synes det er et utroligt spændende koncept med de strikkede sko, hvilket muliggør en fantastisk blød sko, samtidig med at sålen er tilstrækkelig stiv. Det er noget der tiltaler os, der i alt for mange år har mishandlet vores fødder i alt for åndssvage sko. Derudover har de et fornuftigt udvalg, nogle dejlige modige farver (de er jo italienere), samt nogle rigtige gode sko i mellemprislejet, og det lave leje.

I 2021 kommer vi til at være lidt mere fokuserede med vores skosortiment. Vi vil have et forholdsvis fuldt sortiment, hvad angår numrene, men vil i butikken koncentrere os om de mere klassiske farver som sort og hvid, medens de øvrige farver ofte vil være bestillingsvarer, men vi vil bestræbe os på at have alle numre repræsenterede, således at det er let at træffe det rigtige valg. Vi vil endvidere heller ikke have alle skoene i sortimentet, men koncentrere os om 2-3 forskellige sko til hver type (road og MTB), men til gengæld stykke valget sammen således at de tre mærker tilsammen giver dig som kunde mulighed for at finde lige præcis den sko du gerne vil have.

Lidt om mærkerne

Lake

Lake er et amerikansk mærke, med en relativ kort historie. Grundlagt i 1982 i Illinois, Michegan.
Lake var det første mærke til at producere cykelcross specifikke sko, i hvilket deres MX331, nærmest har opnået kult status. De gør sig som tidligere nævnt primært i læder, ligesom de også har gjort sig bemærket ved at flere af deres modeller fås i forskellige bredder.

Lake CX 238, MX334 samt MXZ304


Derudover har de nok makedets suverænt bedste støvle til kolde forhold, i MXZ 304 – her bliver det svært at komme til at fryse.

Vittoria

Vittoria er et italiensk skofirma, og har ikke noget at gøre med dem som laver dæk. De er en smule ældre end Lake, nemlig fra 1976, hvilket en af deres serier er opkaldt efter.

Grundlæggeren Celestino Vercelli havde en karriere bag sig i at lave italienske herresko, og det er jo som regel virkelig lækre sager, og et meget godt udgangspunkt for at lave gode cykelsko.

Vittoria Velar, Polar MTB samt Terra

Der er ikke mange som ved det, men vittoria var faktisk de første til at bruge det som siden er kendt som Boa systemet, opkaldt efter den virksomhed, som siden hen er blevet speclister i at lave det. Allerede i 1991, kunne Vittoria præsentere den første cykelsko, med en drejeknap anordning som Boa.
Produktionen af cykelsko hos Vittoria foregår stadig fra fabrikken i Italien.
For vittoria gælder det endvidere at de billigere sko har et lidt bredere pasform i forhold til de dyrere, som er designet til at sidde helt tæt til foden.

DMT Cycling

DMT cycling er en del af den virksomhed som også laver Chipolinni cykler og Ale tøj.
Et af deres kendetegn har altid været, at de har taget nogle modige designretninger, som fx i årets kollektion ses i den spændende strikkekonstruktion som giver nogle utrolig komfortable cykelsko at have på, samtidig med at stivheden i sålen naturligvis bevares.

DMT er også kendetegnet ved at de laver sko til alle dele af cykelfeltet, det være sig Landevej, MTB, Cyclecross, Triathlon og flats cykelsko, som vinder mere og mere indpas hos MTB folket.

DMT sko i alle typer

Læg en kommentar