Fri fragt over 499

Test af 133 Dissent ultimate pakke

133 dissent har som tidligere nævnt lavet et nyt system til vinterhandsker, hvor man i lighed med det andet cykeltøj man bruger opererer med flere lag – nærmere bestemt op til 3.

Tankegangen er naturligvis at skabe et “system”, som er langt mere fleksibelt end de traditionelle vinterhandsker, hvor du måske godt kan holde varmen – i hvert fald i de bedste af dem – men hvor du er låst til at tage de rigtige med når turen starter.

Den første tur jeg kørte med dem, var ikke nogen succes. Det skyldes dog primært min egen dumhed. Jeg havde fuldstændig fejllæst vejret, nok fordi solen skinnede. Min umiddelbare fornemmelse var at det var en 6-8 grader, og da solen var fremme tænkte jeg at det var nok at starte med mellemhandskerne og springe de helt tynde over. Tanken var så at tage de bygetætte handsker på, hvis det blev lidt koldt i løbet af turen.

Men for det første blev det rigtigt kedeligt vejr, hvor det stort set regnede i to timer (så er bygetætte handsker ikke en succes), og dernæst begyndte det også af sne på vej tilbage til butikken, og så kræver det jo ikke den store begavelse, at vide, at vi er i nærheden af frysepunktet, så skulle klart have haft de varmere handsker på.

Den anden tur var bedre. Her havde jeg taget alle tre lag på. Som med alle fingerhandsker kæmpede jeg en lille smule med fingerspidserne til at starte med. Det kunne ligesom ikke rigtig blive varme, men efter et stykke tid forsvandt det, og da turen var forbi tre timer senere, havde jeg en dejlig temperatur i fingrene da jeg tog handskerne af, selv om vejret udenfor sagde ca. 3 grader.

Jeg har også kørt en enkelt tur i minusgrader på lidt over to timer, og der frøs jeg også noget om fingrene. Men jeg har taget den version af den ultimative pakke, som hedder outdry, og der findes en udgave hipolyte, som er ned til -5, så den vil jeg nok anbefale som værende bedst til danske forhold. Et alternativ er at køre med fx GribGrabs Nordic handsker, når det er rigtig koldt, og der ikke rigtig er udsigt til at temperaturen ændrer sig undervejs, og så køre med 133 dissent til de andre tider. Der er ingen tvivl om at når det er rigtig koldt er en tofinger luffe alle GribGrab Nordic et bedre valg, end et hvilken som helst fingerhandske, men i mindre kolde forhold synes jeg den bliver noget for varm at have på.

 

Hvordan er det at have tre par handsker på

Selvfølgelig føles det noget mere bulky at have flere par handsker på, det kan nok ikke være anderledes, men jeg er ret begejstret ved tanken om de fordele det indebærer, i forhold til at kunne tage et lag af og på efterhånden som temperaturen og de øvrige forhold ændrer sig undervejs på en træningstur. Jeg har mere end et par gange, bandet langt væk over et forkert handske valg, og der er dette system ret fedt. – Ikke mindst hvis man punkterer undervejs eller af andre grunde skal have handskerne af. Det er superlet, når man har tre på, men det er noget værre bøvl, hvis man har et langs handsker med foer.

 

Konklusion

Jeg synes det er nogle spændende handsker og en rigtig god kvalitet. Jeg synes man får rigtig meget for pengene, da man har handsker til stort set alle forhold. Jeg vil dog mene, at man også skal have et par dyb vinter handsker i sit sortiment, fx alla GripGrab Nordic, for det bliver aldrig helt lige så godt, når det er rigtig koldt, men til de øvrige forhold er der virkelig tale om et fedt koncept.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *